رفتن به محتوای اصلی
x

پایان سی و پنجمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط تصويري با اين مراسم، فضای معنوی ماه ربیع‌ الأول را یادآور شخصیت‌های عظیم وگران قدر بشری، پیامبرگرامی اسلام (ص) و امام جعفر صادق(ع) و آن چه که آن بزرگواران از خود به یادگار گذاشته اند دانست وگفت: برگزاری جشنوارة سراسری قرآن و عترت در این ایام مبارک تقارن بسیار ارزشمند و مغتنمی است.

دکتر منصور غلامی با بیان اين كه جشنوارة سراسری قرآن و عترت از قدیمی‌ترین جشنواره‌های فرهنگی در بخش دانشجويي كشور است كه امسال سی و پنجمین دوره آن برگزار می‌شود، افزود: پیوستگی در برگزاری این جشنواره در مقایسه با دیگرجشنواره‌ها و نیز استقبال پرتعداد دانشجویان، این جشنواره را استثنائی نموده است.

وي با تأكيد بر اين كه این جشنواره از نظر موضوعی تنوع زیادی دارد، ادامه داد: طبیعی است وقتی که به عنوان قرآن و عترت توجه می‌کنیم به این معنا بر می‌گردیم که این جشنواره مسئول حفاظت از امانتي است كه پیامبر گرامی اسلام (ص) در میان امت خود به‌جای گذاشته و اين ها همان قرآن و عترت(ع) هستند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اين كه امسال حوزه معاونت فرهنگی اجتماعی اين وزارتخانه با همکاری سایر معاونت‌ها در دانشگاه‌ها به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان این جشنواره را برگزار می‌کند، تصریح کرد: مشكلات ایجاد شده ناشی ازگسترش بیماری كرونا فضای متفاوتی در برگزاری این رویداد عظیم قرآنی ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی و فرصت فراهم شده از این طریق، ممارست و تمرین لازم در این رابطه صورت بگیرد تا ان‌شاءا... در سال جاری و نیز سال‌های آینده با برطرف شدن این بیماری، همچنان بتوان از فضای مجازی جهت پوشش گسترده‌تر ملی و حتی پوشش بین‌المللی آن استفاده نمود.

غلامي، مهم‌ترین پیام این جشنواره براساس آموخته‌های اسلامی را بسط اخلاق درتمام تلاش‌ها و اجزای زندگی عنوان كرد و افزود: توجه به مکارم اخلاقی از جمله پیام‌های جدي جشنواره‌های این چنینی است كه به نام قرآن کریم و توجه به سیره اهل بیت(ع) برگزار می‌شود و البته حضرت محمد مصطفی(ص) یک‌ اسوه کامل براي مؤمنین و مسلمانان هستند و همان گونه که ایشان فرموده اند برای اتمام مکارم اخلاق مبعوث شده اند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بيان اين كه توصیه و تأکید اصلی برای شرکت‌کنندگان در این جشنواره بهره مندی از پیام اصلی قرآن کریم و سیره اهل بیت (ع)است،گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تمام تلاش خودش را مصروف داشته و خواهد داشت تا در چهارچوب سند دانشگاه اسلامي، موضوع توجه به آموزه‌های قرآنی را بيش از پیش مدنظر قرار دهد و در برنامه‌های مختلف به آن توجه نمايد.

غلامي، با بيان اين كه در برگزاری جشنواره‌های این چنینی و مخصوصاً جشنوارة قرآن و عترت تمام زمینه‌های ممکن برای گسترش آموزه‌های فرهنگ قرآنی را باید مدنظر و توجه قرار دهیم، تصریح کرد: این کار در سال‌های مختلف به خوبی پیگیری شده و حتماً فضاهای تازه و زمینه‌های جدید و نوآوری‌های دیگر در این زمینه باقي است كه ان‌شاءا... در استمرار این جشنواره باید به آن توجه نمود.

وی، استفاده از تجربیات كسب شده در هر جشنواره برای مدیریت و برنامه‌ریزی جشنواره بعدی را يك مسئولیت و رسالت مهم دانست و با قدرداني از همه دانشجویاني که در این جشنواره شرکت کرده و با انگیزه و علاقه در رشته‌های گوناگون قرآني و سیره اهل بیت(ع) تلاش کردند، افزود: از مربیان، اساتید و داوران گرامی نيز تشکر می‌کنم که با دقت نظر خودشان موجب بهترشدن این جشنواره و تشویق شرکت‌کنندگان در این برنامه‌ها می‌شوند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنين با قدردانی از مسئولین برگزاری و پشتیبانی‌کننده در دانشگاه صنعتی اصفهان كه میزبانی این جشنواره را پذیرفتند، گفت: در این زمینه قدردان فعاليت هاي معاونت فرهنگی وزارت علوم و همه معاونین و مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها و مراکز علمی سراسرکشور نیز هستيم.

غلامي در پايان با آرزوی سلامتی برای همه شركت كنندگان در اين جشنواره، ابراز اميدواري كرد در سال‌های آینده با از بین رفتن بیماری کرونا، شاهد برگزاری باشکوه جشنواره به صورت حضوری باشیم.

*رقابت بیش از 810 شرکت کننده در 6 بخش و 34 رشته قرآنی*

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در آئین اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشوربا اشاره به توسعه زیرساخت های فناوری دانشگاه در دوره آموزش مجازی گفت: شرایط پیش آمده ما را برای برگزاری جشنواره  ای با کیفیت بالا به صورت مجازی آماده ساخت.

دکتر سید مهران نحوی برگزاری این شیوه از جشنواره را همراه با فرصت هایی دانست که افرادی از نقاط مختلف و دانشگاه های کشور در این رویداد بدون رنج سفر و مخاطره ی بیماری شرکت کنند.

وی ادامه داد: در این رویداد بزرگ قرآنی، شعار جشنواره با توجه به توهین نشریه فرانسوی به پیامبر اسلام(ص) و با تصمیم شورای سیاست گذاری جشنواره "محمد پیامبر رحمت و مهربانی " انتخاب شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به برگزاری این جشنواره در شش سرفصل کلی آوایی، معارفی،هنری، فناوری، ادبی و پژوهشی گفت: بخش آوایی در رشته های قرائت (تحقیق، ترتیل)، دعا و مناجات خوانی، اذان، تواشیح، حفظ (5، 10، 20جزء، حفظ کل) برگزار شد.

نحوی افزود: بخش های معارفی(کتبی) شامل رشته های آشنایی با سیره معصومین، آشنایی با نهج البلاغه، آشنایی با صحیفه سجادیه، احکام، پرسمان معارفی، آشنایی با احادیث اهل بیت، ترجمه و تفسیر قرآن کریم، حفظ موضوعی، سبک زندگی و بخش هنری این جشنواره نیز شامل رشته های نقاشی، خوشنویسی، تذهیب، معرق و منبت، فیلم کوتاه، عکس و پوستر بود.

وی با اشاره به رشته های اپلیکیشن و کانال های مجازی به عنوان زیرمجموعه بخش فناوری، تصریح کرد: در بخش ادبی این جشنواره قرآنی رشته هایی چون شعر، داستان کوتاه، نمایشنامه نویسی، فیلمنامه نویسی و در پژوهشی نیز شرکت کنندگان در رشته های تلخیص کتاب، نقد کتاب و مقاله نویسی به رقابت پرداختند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان، اضافه کرد: مرحله دانشگاهی این جشنواره در بهمن و اسفندماه سال 98، آزمون کتبی این رقابت ها در روز 11 آبان ماه جاری و آزمون های شفاهی رشته های مختلف نیز طی روزهای19 الی 21 آبان ماه به صورت مجازی برگزار شد.

نحوی، تعداد آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره را قابل توجه توصیف کرد و ادامه داد: در بخش آوایی قریب به 400 شرکت کننده، در بخش کتبی، قریب به 200 شرکت کننده در 9 رشته، در بخش هنری حدود 80 اثر برگزیده، در بخش فناوری قریب به 50 اثر و در بخش ادبی نیز حدود 80 اثر ارسالی به رقابت پرداختند.

وی، به برگزاری بخش آوایی این جشنواره طی روزهای 19 الی 21 آبان ماه در دو بخش مجزا ویژه خواهران و برادران اشاره و تصریح کرد: داوری بخش های هنری توسط اساتید برجسته رشته های هنری در اصفهان و داور اصلی بخش آوایی توسط دکتر ستوده نیا، داور بین المللی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان بود که دو کارگاه آموزشی تجوید با حضور ایشان و نیز کارگاه آموزش لحن با حضور استاد شاه میوه در روز 19 آبان نیز به صورت برخط برگزار شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزاری نمایشگاهی از آثارهنری دانشجویان شرکت کننده در این جشنواره در محل این دانشگاه را از دیگر برنامه های جنبی سی و پنجمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور عنوان کرد.

* نقش آفرینی بی بدیل آموزه های دینی در هویت دینی دانشجویان *

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز درآئین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور، درگفتگویی مجازی ضمن تبریک ایام هفته قرآن و عترت دانشگاه ها به دانشجویان و قرآن دوستان، از میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان تقدیرکرد.

دکتر غلامرضا غفاری یکی از رویدادهای مهم در سطح معاونت فرهنگی وزارت علوم را برگزاری متداوم جشنواره قرآن وعترت دانست وگفت: آموزه های دینی و نقش آفرینی که این آموزه ها در هویت دینی دانشجویان در فضاهای علمی دارند بی بدیل است و تلاش هایی که در این عرصه صورت می گیرد، امکان و فرصت بیشتری برای آشنایی با آموزه های قرآنی فراهم می سازد.

وی با بیان این که،  تلاش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها به ویژه در مدیریت فرهنگی وزارت عتف در تنوع بخشی به حوزه فعالیت های قرآنی است افزود: تلاش شده است از طریق برگزاری جشنواره ها  فرصت مشارکت بیشتر برای دانشجویان و خانواده بزرگ نظام آموزش عالی کشور فراهم شود.

غفاری، تلاش متولیان فرهنگی را زمانی مؤثر دانست که آموزه ها وفهمی که از قرآن حاصل می شود به عنوان یک درون مایه بسیار مهم برای نظام اخلاقی و سبک زندگی دینی دانشجویان و خانواده نظام آموزش عالی به کار گرفته شود.

وی ادامه داد: اساساً فرهنگ قرآن و عترت  زمانی که در زندگی و حیات اجتماعی و فرهنگی منتقدین و دوستداران قرآنی ساری و جاری شود آثار تعیین کننده خودش را بیشتر نشان می دهد و این می تواند به نوعی اثرگذاری این کتاب آسمانی را در زندگی و فضاهای مختلف نشان دهد. قطعاً همه دوست داران و قرآن پژوهان مطلوب شان این است که ما درزندگی و حیات فرهنگی خود شاهد وجود و حضور این آموزه ها باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، توجه به مقوله تحقیق و پژوهش های قرآن را از نیازهای ضروری جوامع انسانی دانست و تصریح کرد: توجه به این که امروزه بین عقلانیت ومعنویتی که از طریق  کاوش این اثر آسمانی حاصل می شود و ضبط و پیوند مطالعات و تحقیقات  با خواسته های جوامع امروزی که کشورها با آن درگیر هستند مورد انتظار و توجه بیشتری قراردارد.

*دانشگاه و جوانان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند معنویت، عقلانیت و تدبر در مفاهیم متعالی قرآن کریم هستند*

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم، بزرگترین رسالت اين معاونت را پشتیبانی از فعالیت‌های دانشجویی بر اساس مصوبات عنوان كرد وگفت: این جشنواره یکی از قدیمی ترین جشنواره های دانشجویی کشور است كه  سعی نموده ایم در آن به همه سلايق دانشجویي توجه نمائیم.

مهندس محمدهادی عسگری با تأكيد بر اين كه استفاده از ظرفیت هنر در این جشنواره جایگاه ویژه ای دارد؛ هنر را يكي از وفادارترین، لطیف ترین وکاربردی ترین ابزار برای ایفای رسالت مسلمانان دانست و افزود: بر این اساس استعدادهايي که با پشتوانه ایمان حرکت کنند، سيري شتابان و درخشان را تجربه می کنند و ما باید هنر را به مثابه اثرگذارترین ابزار در جهت نزدیکی بیشتر فرهنگ قرآن با مردم به خصوص جوانان به کار گیریم.

وي با اشاره به لزوم بهره گيري از هنرهای اصیل و فاخري همچون نمایش، هنرهای تجسمی و دیگر عناصر هنری برای انتقال و نهادینه کردن معارف جهان‌شمول اسلام، تصریح کرد: با همت و تلاش جوانان فرهیخته دانشجو، تفکر و تدبر در قرآن مورد توجه دانشگاهیان قرارگرفته و هرچند راه توجه به قرآن راه گسترده ای است اما دانشگاه و جوانان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند معنویت، عقلانیت و تدبر در مفاهیم متعالی قرآن کریم هستند.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ابراز اميدواري كرد تا بتوان از ظرفیت عظیم تشکل ها وکانون های فرهنگی و انجمن ها با محوریت تدبر در قرآن بهترين استفاده را نمود.

عسگری، اضافه کرد: اميدواريم با توجه به شیوع ویروس کرونا بتوانیم به ترسیم مدلی بپردازیم تا بتوانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم تا دانشجویان فرهیخته را درکانون معنویت دانشگاه حفظ نموده و از این طریق پیام های امیدبخش و معنوی از طرف دانشگاه به جامعه ارسال نمائیم.

وی اختتامیه این جشنواره را آغازی بر بازیابی ظرفیت های گسترده در حوزه قرآن مجید و مکتب اهل بیت علیهم السلام برشمرد و افزود: در شرایطی هستيم که بیش از هر زمان دیگری به همدلی و وحدت حول محور ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی يعني قرآن و عترت نيازمنديم.

در آئین اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشجویان کشور، ضمن پخش کلیپ جشنواره، اجرای تلاوت مجلسی و شعرخوانی یکی از شعرای آئینی، دانشجویان برتر 34 رشته قرآنی که در 6 بخش این مسابقات شرکت کرده بودند معرفی شدند.

تحت نظارت وف ایرانی